Bellen met Skype for Business Online of Microsoft Teams

Gepost door: Pascal


Gepost: 1 jaar geledenDe meesten zullen wel bekend zijn met Skype for Business (De zakelijke variant van Skype). Microsoft Teams is echter nog wat minder bekend. Microsoft Teams is de hub voor teamwerk binnen de organisatie. Je kunt er mee chatten, bestanden delen, maar tegenwoordig kun je er ook mee bellen.

Wanneer kiezen voor bellen met Skype for Business Online of Microsoft Teams?

Bellen via Skype for Business of Microsoft Teams is natuurlijk niet voor ieder bedrijf de beste oplossing. Wanneer is het dan wel een goede oplossing? Als u geen heel complexe telefoon omgeving heeft, kan het bellen via Skype for Business of Microsoft Teams een heel mooie oplossing zijn.

Hou er wel rekening mee dat de meeste VOIP-telefoons niet geschikt zijn om gebruikt te worden met Skype for Business of Microsoft Teams. Dit betekend dat er mogelijk ook geïnvesteerd moet worden in nieuwe telefoons. Wel bestaan er applicaties voor uw desktop, laptop en mobiele telefoon, die samen met een headset een goed alternatief kunnen vormen voor een vaste telefoon op het bureau.

Welke licenties heb ik nodig?

Als eerste heb je een Office 365 Enterprise licentie nodig: E1, E3 of E5.

Afhankelijk van je Office 365 licentie heb je ook nog een telefoonsysteem (Phone System) licentie nodig. Deze licentie is al onderdeel van de Office 365 Enterprise E5 licentie. Bij de overige Enterprise E1 en E3 licenties zul je deze add-on er dus nog bij moeten nemen.

Tot slot heb je nog een belabonnement (Calling Plan) nodig. Deze geeft het in verschillende varianten. “Internationaal en lokaal”, “lokaal” en “lokaal (120 min)”. Zoals de namen al doen vermoeden kun je met de eerste ook internationaal bellen. Het aantal minuten die in je belabonnement zitten zijn afhankelijk van het land waarin je je bevindt.

Als je een telefoon in een algemene ruimte hebt staan kun je in plaats van een Office365 Enterprise licentie een Common Area Phone licentie nemen in combinatie met een Calling Plan.


Interesse in één van onze produkten of hulp nodig, neem dan contact met ons op:

Vul uw naam in, dit veld is verplicht.
Dit veld is correct ingevuld.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Dit veld is correct ingevuld.
Vul een geldig e-mail adres in, dit veld is verplicht.
Dit veld is correct ingevuld.
Vul dit veld in, dit veld is verplicht.
Dit veld is correct ingevuld.

Contact

Mocht u vragen hebben over onze produkten of diensten, neem dan gerust contact met ons op via het formulier wat u hiernaast kunt vinden. We zullen uw vraag dan binnen 24 uur beantwoorden.

Hulp nodig?

Kijk dan in onze Knowledge Base of zoek direct in de meest gestelde vragen.